Een Warme Donatie

Odd Fellows Den Haag Steunt BuurtBoerderij De Nijkamphoeve

Woensdag 1 november was een bijzondere dag voor zowel de Odd Fellows Den Haag als BuurtBoerderij De Nijkamphoeve. Het was de dag waarop een genereuze donatie van € 5000 werd overhandigd aan De Nijkamphoeve, een door vrijwilligers gerunde buurtboerderij met een hart voor de gemeenschap. De symbolische chequeceremonie vond plaats in het logegebouw van de Odd Fellows aan de Platinaweg 25 in Den Haag.

Jan Evenhuis, de voorzitter van de Odd Fellows Den Haag, had het genoegen om de cheque te overhandigen aan Liane Boot, de bevlogen voorzitter van De Nijkamphoeve, en aan Jan Korving, een toegewijd lid van het bestuur van De Nijkamphoeve.

De cheque zelf droeg een diepe boodschap met zich mee: “De door vrijwilligers gerunde BuurtBoerderij De Nijkamphoeve is een belangrijke maatschappelijke voorziening.” Deze boodschap belichaamde de diepgaande waardering van de Odd Fellows Den Haag voor de waardevolle rol die De Nijkamphoeve speelt in de lokale gemeenschap. De BuurtBoerderij fungeert als een levendige ontmoetingsplek waar mensen uit de hele regio samenkomen en waar verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. Hier krijgen mensen met een beperking de kans om zinvolle dagbesteding te vinden, terwijl anderen hun arbeidsritme kunnen herstellen. Scholieren en studenten hebben hier de mogelijkheid om waardevolle beroepsgerichte of maatschappelijke stages te volgen, en de boerderij dient als uitvalsbasis voor tal van gemeenschapsprojecten.

Jan Evenhuis, de voorzitter van de Odd Fellows Den Haag, benadrukte tijdens de overhandigingsceremonie: “De buitengewone inzet van de vrijwilligers en de maatschappelijke waarde van De Nijkamphoeve kunnen niet genoeg worden geprezen. We zijn vereerd om een bijdrage te kunnen leveren aan dit prachtige initiatief.”

De Odd Fellows Den Haag doen een oproep aan andere organisaties en individuen om De Nijkamphoeve te steunen in hun nobele missie. Bovendien willen ze deze gelegenheid aangrijpen om aan te kondigen dat ze op zoek zijn naar nieuwe leden die willen deelnemen aan hun inspanningen voor de gemeenschap.

BuurtBoerderij De Nijkamphoeve is een lichtend voorbeeld van hoe een gemeenschap kan samenkomen en positieve verandering kan bewerkstelligen. Hun impact op het lokale leven is aanzienlijk, en de genereuze donatie van de Odd Fellows Den Haag zal ongetwijfeld bijdragen aan het voortzetten van deze waardevolle inspanningen.

Wilt u meer weten over BuurtBoerderij De Nijkamphoeve of wilt u hen ondersteunen? Bezoek dan de website van de Nijkamphoeve: www.nijkamphoeve.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor updates over

evenement, projecten & nieuws