Odd Fellows zetten zorghelden in het zonnetje

DEN HAAG, 12 mei 2024 – Op de Dag van de Verpleging hebben de Odd Fellows Den Haag twee bijzondere zorginstellingen in het zonnetje gezet: Huize Royal en de thoraxafdeling van het Universitair Medisch Centrum Leiden (UMCL). Beide instellingen werden gekozen op basis van hun uitzonderlijke bijdragen aan het zorgveld, die op inspirerende wijze werden beschreven in de recente inzendingen voor de Dag van de Verpleging 2024.

Huize Royal, onderdeel van de Saffier groep, werd geprezen voor haar langdurige betrokkenheid bij de opleiding van toekomstige zorgverleners. Fred Boekhoudt, decaan van de Mavo van het Christelijk College “De Populier”, deelde hoe Huize Royal ondanks hoge werkdruk tijd heeft gemaakt om leerlingen praktijkervaring te bieden. Deze toewijding heeft een generatie jonge zorgverleners geïnspireerd en voorbereid op een carrière in de zorg.

Het UMCL werd uitgelicht door Willem Touw, die na een levensreddende operatie de buitengewone zorg op de thoraxafdeling ervoer. Zijn verhaal onderstreepte de compassie en deskundigheid van het nachtpersoneel op de intensive care, die onophoudelijk zorgden voor hun patiënten onder veeleisende omstandigheden.

De keuze voor deze twee instellingen weerspiegelt het thema ‘compassie’ van dit jaar, een kernwaarde die zowel Huize Royal als het UMCL dagelijks uitdragen. “De verhalen van zowel Fred als Willem spraken ons bijzonder aan vanwege de levendige beschrijving van de menselijkheid en toewijding van het zorgpersoneel,” verklaarde Jan Evenhuis, voorzitter van de Odd Fellows Den Haag. “Het zijn deze kwaliteiten die wij willen uit willen lichten en erkennen.”

Als blijk van waardering hebben leden van de Odd Fellows chocolaatjes overhandigd aan het verplegend personeel van beide instellingen. Dit gebaar symboliseert de dankbaarheid en waardering van de gemeenschap voor de voortdurende inzet en zorg die deze professionals bieden.

De acties van de Odd Fellows beogen niet alleen erkenning te geven aan deze helden van de zorg, maar ook het bewustzijn van het belang van compassie binnen de zorg te verhogen. “We hopen dat onze kleine bijdrage hen eraan herinnert hoe zeer hun harde werk en empathie gewaardeerd worden,” voegt Evenhuis toe.

De Dag van de Verpleging blijft een belangrijk moment om stil te staan bij de cruciale rol die zorgverleners spelen in onze levens. Dankzij initiatieven zoals die van de Odd Fellows wordt deze dag verrijkt met verhalen die het hart raken en ons allen inspireren om met meer compassie door het leven te gaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor updates over

evenement, projecten & nieuws